Kukuruzno brašno
Kukuruzno brašno se koristi neposredno u ishrani ljudi i kao sirovina u prehrambenoj i konditorskoj industriji.
Dobija se mlevenjem prethodno isklicanog genetski nemodifikovanog kukuruza, pri čemu granulacija samlevenog endosperma iznosi do 355 mikrona.
Po zahtevu kupca kukuruzno brašno se može isporučivati i u natron vrećama u količini od 25 kg ili 50 kg.
Rok trajanja za kukuruzno brašno je 12 meseci.
Fizičko - hemijski sastav
Parametar |
Vrednost |
Vlaga |
max. 15% |
Masti |
max. 3% |
Stepen kiselosti |
max. 4% |
Sadržaj pepela nerastvorljivog u HCl |
max. 0,05% |
Parametar |
Vrednost na 100 g |
Energetska vrednost |
1.423 KJ / 336 kcal |
Sadržaj zasićenih masnih kiselina |
0,3 g |
Sadržaj ugljenih hidrata |
72,91 g |
Sadržaj šećera |
1,36 g |
Sadržaj proteina |
5,07 g |
Sadržaj soli (Na*2,5) |
< 0,1 g |
Sadržaj dijetetskih vlakana |
7,1 g |
Alergen info: Proizvod može da sadrži tragove glutena i soje.
Aktuelno iz Granexporta
- 23.05.2024.
Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
Pročitajte više - 24.05.2023.
Granexport je dobitnik tri velike zlatne medalje i plakete za vrhunski kvalitet na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu
Pročitajte više